Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
18 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Länstrafiken prioriterade bilar under Black friday

I fredags inföll den så kallade Black Friday. Den stora köphelgen som på något sätt utgör startskottet för julrushen. Helgen innebär normalt trafikkaos på Mariebergs köpcentrum. Men i istället för att försöka få fler välja bussen valde Länstrafiken att tillfälligt stänga hållplatserna på området.

Det innebar att de som trots allt ville åka kollektivt till Köpcentret under den gångna helgen fick finna sig att gå en bit. Bussarna stannade nämligen inte alls inne på Mariebergsområdet utan på andra sidan motorvägen, vid Hållplatsen Rävgräva.

Orsaken som angavs på skyltarna på hållplatserna var “På grund av Black Friday”.

– Tragiskt. Man prioriterar biltrafik när man borde göra tvärt om, bådfe för miljöns skull och för att minska trafiken, säger Mats Gunnarsson, tidigare miljöpartistiskt regionråd, med just trafikfrågor på sitt bord.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-29 8:03
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.