Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
25 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Biljetter scannas när framdörrar öppnar

Från och med onsdag den 3 november kan resenärer återigen stiga på via framdörrarna. I samband med detta inför vi också smidigare hantering av biljetter ombord. Det innebär att resenärer scannar sin mobilbiljett i biljettmaskinen framme vid föraren. Detta skriver Länstrafiken under måndagen.

- Det är glädjande att vi äntligen har möjlighet att återigen öppna framdörrarna på våra bussar. Nu kan vi återigen erbjuda service kring betalning och övriga frågor som resenärer har, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken via ett pressutskick.

För att få en smidigare påstigning samt minska risken för förseningar kan du inte längre köpa Resekort eller hantera felaktiga/trasiga Resekort ombord på våra bussar. Detta gäller på samtliga bussar.

- Vi gör det här för att många resenärer stört sig på förseningar som kan uppstå när föraren ska hantera Resekort. Har du som resenär problem med ett Resekort eller behöver ett nytt, så är du välkommen att kontakta ditt närmaste försäljningsombud eller vår Kundservice, säger Fredrik.

Ett öppnande av framdörrarna innebär detta:

  • Det är möjligt att kommunicera med föraren.
  • Det är möjligt att scanna mobilbiljetten i biljettmaskinen framme vid föraren.
  • Enkelbiljett för län som infördes i början av pandemin tas bort.
  • Den bakre biljettmaskinen i regionbussar stängs av eftersom ombordstigning sker vid framdörren.
  • I stadsbussar behålls den bakre biljettmaskinen, men bara för rullstolsburna och de som reser med barnvagn eller rollator och därmed inte har möjlighet att kliva ombord i den främre dörren.
  • Det är inte längre möjligt att ladda reskassa eller periodbiljett på stadsbussar i Örebro och Karlskoga.
Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-01 12:17
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.