Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kvinna i Sydnärke med
23 katter döms för vanvård

Länsstyrelsen hade fått in en anmälan om att en kvinna i Sydnärke hade väldigt många katter och att det fanns brister i tillsynen av djuren.En djurskyddskontrollant åkte till kvinnans bostad. Det var den 29 januari 2018 och inne i kvinnans bostad fanns 10-12 katter. Det gick inte att räkna katterna eftersom de fanns överallt, bland annat under sängen och i sängen.

Djurskyddskontrollanten konstaterade direkt att det var en frän doft i bostaden av avföring och urin. På vissa ställen var golvet täckt av avföring. Via en mätare kunde man konstatera att halten av ammoniak var tre gånger högre än den tillåtna.

Länsstyrelsen beslutade att katterna skulle omhändertas omedelbart eftersom man bedömde att kvinnan inte kunde hantera situationen. Dagarna efteråt omhändertog polisen totalt 23 katter som fanns i kvinnans bostad i Sydnärke.

Ansåg inte katterna var vanvårdade

Inför tingsrätten nekar kvinnan till brott, hon anser inte att katterna var vanvårdade.

Men domstolen anser att det är uppenbart att hon inte kunnat sköta katterna på ett tillfredsställande sätt. Därför döms hon för brott mot djurskyddslagen: hon döms till 40 dagsböter à 70 kronor och hon ska betala 800 kronor till Brottsofferfonden. (KHt)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-07 8:38
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.