Gå till innehåll
Sydnärke / Hockey
En ung hockeyspelare firar efter att ha gjort mål.

Jacob Ericsson-Jerlström var en av målskyttarna när Kumla slog ut i Grums i en avgörande match. Foto: Erik Widlund

Målexplosion i sista perioden när Kumla tog sig vidare

Publicerad: 25 February 2024 19:21

Kumla Hockey vann den tredje och avgörande matchen hemma mot Grums IK med 8-3 under söndagen. Laget fortsätter därmed kvala mot Hockeyettan.

Grums IK vann den första matchen och Kumla Hockey den andra under lördagen. Så en tredje och helt avgörande match i ICA Maxi Arena under söndagen krävdes. 

Proppen ur i slutperioden

Och det blev, precis som de två inledande matcherna, en jämn historia. Till en början alla fall. Kumla tog ledningen med 1-0 i början av andra perioden, men Grums svarade med två snabba mål och vände. 

Innan andra perioden var över hade dock Kumla kvitterat till 2-2. 

Låst och avvaktande spel väntade sig nog många åskådare i sista perioden. Men det blev precis tvärtom. Kumla satte 3-2 redan efter 14 sekunden genom Robin Karlsson och minuten senare utökade Linus Nilsson till 4-2 efter ett friläge. 

Det kändes som det var soppatorsk på Grums i sista perioden. Samtidigt visade Kumla hur vassa man är offensivt när man ställde om i snabba kontringar. 

Förvisso reducerade Grums till 4-3, men bara halvminuten senare kom 5-3 genom skyttekungen Viktor Greveback och därefter gjorde Kumla tre mål till.

Vilka laget möter i nästa kvalomgång avgörs senare ikväll. Man börjar alla fall borta på onsdag och har därefter hemmamatch på lördag. 

IFK Hallsberg utslagna

För IFK Hallsberg Hockey är dock säsongen över. 

Detta efter att Valbo IK vunnit den tredje och avgörande matchen med 7-3. Hallsberg ledde dock matchen med 2-0 efter tio minuter. Men Valbo hann kvittera innan första perioden var över. 

Den andra perioden vann man sedan med 4-0 och den sista perioden slutade 1-1. Noterbart är att Hallsberg vann skotten med 36-29 inför 207 åskådare. 

Hur många åskådare var det i Kumla då? Någon officiell publiksiffra fanns som vanligt inte att tillgå från swehockey.se efteråt, men det var bra med folk. Gissningsvis 400.

Annons

Nyheter