Gå till innehåll
Sydnärke / Hockey

Kumla tog revansch, Hallsberg föll igen

Publicerad: 21 November 2023 21:56

HOCKEY: Kumla Hockey segrade med 9-2 hemma mot Fagersta AIK under tisdagen. IFK Hallsberg noterade fjärde förlusten på fem senaste när de föll mot tabellettan IFK Arboga med 5-2.

Kumla blev krossade av Arboga hemma i senaste omgången. 8-1 vann gästerna med och tog därmed revansch för Kumlas vinst med 4-0 i Arboga tidigare under säsongen. Kumla reste sig dock snabbt efter stjärnsmällen i Division 2. 

Tre mål av Robin

Laget vann nämligen med hela 9-2 mot Fagersta AIK under kvällen. 

Det är ett Fagersta som inte verkar hålla samma klass som ifjol då de slutade tvåa i tabellen. Nu är de sjua och näst sist, även om det är jämnt i tabellen, de har bara en pinne upp till fjärdeplatsen. 

Robin Karlsson gjorde tre mål för Kumla, Stefan Emmesjö och Viktor Greveback två vardera. Elis Tholf och Carl Odenius Lindborg satte ett vardera. Greveback hade även tre assist, så totalt fem poäng.

Arboga borta inte lätt

För IFK Hallsberg går det segt med poängsamlandet just nu. 

De har förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Att förlora borta mot Arboga är förvisso inte mycket att säga om. Arboga gick upp till 4-0 innan Hallsberg reducerade med två mål. 

Johan Svidén satte båda dessa. 

Trots Hallsberg vacklande poängform på slutet är man kvar som trea i tabellen, men det har tajtat ihop sig rejält på placeringarna bakom dem nu. Nästa omgång spelas först om en vecka, tisdagen 28 oktober.

Annons

Nyheter