09 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Flytt till nytt postnav i Kumla

En postbil laddad med brev och paket åker ut. En central enhet för södra närke finns nu i Kumla efter flytt i dagarna. Foto: Anders BjörkEn postbil laddad med brev och paket åker ut. En central enhet för södra närke finns nu i Kumla efter flytt i dagarna. Foto: Anders Björk

Posten i Kumla och Hallsberg har flyttat ihop i nya lokaler på Marsvägen i Kumla. Därmed blir Kumla ett nav för posten i södra Närke.

Flytten pågick under helgen och under måndagen utgick Postnord för första gången från nya lokalerna. Tidigare i Kumla var man på Magasinsgatan 4B och i Hallsberg på Bergöös väg 6.

Kumla blir ett nav för Sydnärke

Men i och med denna flytt har man alltså slagit sina påsar ihop och personalstyrkan på plats har på ett ungefär fördubblats. Man är nu runt 50 anställda som kommer att utgå från Kumla.

- Vi kallar det "Kumla-hub" (hub=nav) som nu blir en centraliserad enhet för södra Närke och jag är jätteglad över det här. Lokalerna är fräscha och har gott om plats, säger Shamel Dudurhanov, som är produktionschef.

Tidigare låg här Kumla Förpacknings AB. Det gör det fortfarande förvisso, men Postnord har tagit över större delen av lokalerna.

Är det bättre än tidigare lokal i Kumla?

- Absolut. Det är ju nyrenoverat här och vi får bättre teknik, säkerhet och ventilation. 

Slipper åka till Örebro

Kommer flytten märkas för kunder på nåt sätt?

- Nej, om man tar Hallsberg så tar det tio minuter att köra dit, så det kommer inte märkas direkt. 

En sak som dock kommer att märkas till det bättre är att privatpersoner nu kan hämta större paket i Kumla, som man tidigare behövt åka till Örebro för. Exempel på vad för varor är cyklar, tv-apparater och annat.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-08 18:03
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.