Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Kritiserad rekommendation ändras

Den kritiserade rekommendationen från folkhälsomyndigheten att endast de som inte är vaccinerade och de som jobbar inom vården ska ta Covid-test vid symtom hävs nu. Från den 22 november ska åter alla som upplever Covidliknande symtom ta Covid-test.

Rekommendationen gäller alla från barn i förskoleklass och uppåt. Även hushållskontakter till en smittad rekommenderas testning oavsett symtom och vaccinationsstatus. Bor man med en person som testat positivt ska man alltså testa sig själv innan man träffar folk.

Angeläget att bryta smittkedjor

– Det är angeläget att återigen bredda testningen i regionen och provta även vaccinerade med symtom. Vi har tyvärr en ökad smittspridning i länet och det här ger oss bättre möjligheter att följa smittoläget. Främst är det dock viktigt för att kunna bryta smittspridningskedjor i så tidigt skede som möjligt, säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare vid Region Örebro län i ett pressmeddelande.
Rekommendationen från första november att endast de som inte är vaccinerade ska testa sig vid symtom sammanföll med en ökad smittspridning och fick därför kritik. Nu är den alltså ändrad (HÖs)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-18 9:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.