Gå till innehåll
Sydnärke / Politik
En person som bär en halsduk och grön kavaj ler medan han står utomhus. Hyreshus och en vit byggnad syns i bakgrunden.

Josefine Krantz (S) intervjuades inför EU-valet i Sydnärkenytt. Kumlabon fick flest röster av alla nominerade länskandidater. Foto: Henrik Östensson.

Krantz (S) fick flest röster, men räckte inte till Bryssel

Publicerad: 19 June 2024 12:35

Josefine Krantz (S) var den länskandidat som fick flest personkryss till EU-valet med 6 219 röster. Det räckte dock inte för att ge henne en plats i EU-parlamentet.

När den slutgiltiga rösträkningen presenterats av Valmyndigheten kan det konstateras att Josefine Krantz, Socialdemokraterna Örebro läns EU-kandidat på plats 11, blev den mest kryssade kandidaten i Örebro län. Med 6 219 kryss blev Josefine Krantz den lokala kandidaten med i särklass flest personkryss. 

-Jag känner mig glad och hedrad över att så många personer, inte minst från Örebro län, har valt att lägga sin röst på mig. Socialdemokraterna Örebro län gör ett bra valresultat och det är tydligt att många länsbor vill ser fler med en facklig bakgrund i Bryssel. Även om jag inte kom in i Europaparlamentet lovar jag att förvalta förtroendet väl i mitt fortsatta politiska engagemang, säger Krantz.

Totalt fanns tolv olika kandidater från länet inom olika partier med till röstningen till EU-parlamentet. Krantz var listad som nummer 11 på sitt partis lista, vilket var högst av alla i länet. Sydnärke får fortsätta att vänta på sin första EU-parlamentariker.

Annons

Nyheter