Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
19 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Kommunalpensionärer kunde äntligen göra sin resa till Höga kusten

SKPF avd 80 Södra Närkes medlemmar kunde efter ca 1,5 år och flera uppskjutanden äntligen komma iväg på distriktets resa till Höga kusten.

Efter ett stopp med middag och övernattning i Sundsvall fortsatte resan till kung Chulalongkorns Thailändska paviljongen, den enda utanför Thailands gränser.

Ett besök gjordes också vid Döda fallet som kom till efter Vildhussens misslyckade försök till en timmerränna. Innan dess fanns där storslagna vattenfall med en fallhöjd på 35 meter.

I Lunde kunde monumentet som rests efter skotten i Ådalen 1931 beskådas.

Nämforsen och dess fantastiska hällristningar fick också ett besök. Det är ett av världens största hällristningsområde med sina 2 600 hällristningar. Dagen avslutades med middag och övernattning i Kramfors.

Ingen avsmakning

Nästa dag gick färden över Sandöbron mot fiskelägena Barsta, med sitt kapell från 1600-talet och Bönhamn. Ms Kusttrafik förde sedan gänget över till Ulvön., kanske mest känt för sin surströmming. Någon avsmakning blev det dock inte.

Väl på fastlandet igen gick resan vidare till fiskeläget Norrfällsviken och dess fiskemuseum. Därefter var det dags för en tur till Höga kustenbron innan det var tid för att avsluta dagen med middag på hotellet.

Nästa dag satte sig ett nöjt och glatt gäng på bussen för hemfärd.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-08 0:03
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.