Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
26 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Kjell bytte chefsjobbet mot att plocka varor hos ICA

Kjell Wallenlöv drev ICA Allé i 19 år. Nu plockar han upp varor hos ICA Profilen. Foto: Anders BjörkKjell Wallenlöv drev ICA Allé i 19 år. Nu plockar han upp varor hos ICA Profilen. Foto: Anders Björk

I nästan 20 år drev Kjell Wallenlöv ICA Allé i Hallsberg innan han gick i pension 2012. Men sedan flera år jobbar han nu igen hos ICA Profilen som vanlig arbetare. - Det är kul att kunna hjälpa till, säger Kjell Wallenlöv.

Det är måndag eftermiddag i Kumla. Hos ICA Profilen står en äldre man och plockar i hyllorna. Vad många kunder inte vet är att han heter Kjell Wallenlöv och drev ICA Allé i Hallsberg i nästan 20 år. 

Fanns ICA-butik vid Nytorget

- Jo, så är det. Jag gick i pension 2012 och då hade jag drivit butiken ICA Allé i 19 år. Men jag tyckte det var så tråkigt att bara gå hemma som pensionär, så snart började jag att jobba extra igen, säger Kjell Wallenlöv.

Kjell Wallenlöv ser till att varor kommer på plats Kjell Wallenlöv ser till att varor kommer på plats

Kjell har jobbat inom livsmedelsbutiker i hela sitt yrkesliv. Han började i mitten av 60-talet, då på Ica Signalen i Hallsberg. Under en period jobbade han även på ICA Kvantum i Kumla. Efter det tog Kjell över ICA Nytorget i norra Hallsberg. Den butiken drev han i många år innan han fortsatte som handlare för ICA Allé.

När Kjell hade lämnat ICA Nytorget så flyttades den butiken till Handelshuset vid Esplanaden. Efter ett antal turbulenta år då butiken omvandlades till först Rimi och sedan ICA Supermarket så försattes den i konkurs. 

- Det var en kille från Stockholm som tog över, han var lite slarvig."

“En självklarhet att hjälpa till”

Kjell Wallenlöv trivdes bra under alla år som handlare för ICA Allé och självklart blev han ett välkänt namn för många. Men det innebar även mycket jobb. Han jobbade ofta sju dagar i veckan, vid 63 års ålder valde han att gå i pension. 

Men han var bara hemma i två veckor efter att han gått i pension innan han började jobba extra igen i andra ICA-butiker än ICA Allé.

Och när gamle kompisen Ulf Danielsson på ICA Profilen hörde av sig och ville ha hjälp tvekade inte Kjell. Sen dess har han blivit kvar hos Profilen.

- Ulf har hjälpt mig så mycket genom åren, så det var en självklarhet. Nu har jag jobbat extra här i sju år. Tidigare var det två dagar i veckan, men nu har det blivit tre dagar i veckan. Det är inte alltid så lätt att hitta folk, fastslår Kjell.

Och att gå från mångårig chef till arbetare?

- Det spelar inte så stor roll. Det är bara kul att kunna hjälpa till. Arbetsuppgifterna mina varierar lite, oftast ser jag till att fylla på varor i hyllorna.

Tror Edvin kan förvalta arvet

Nu är det ju dock inte Ulf Danielsson som är butikschef hos ICA Profilen längre utan sonen Edvin som tog över den rollen ifjol. På sikt är planen att Edvin även ska ta över som ägare. 

- Edvin är jäkligt duktig. Han kommer förvalta arvet efter Ulf på ett bra sätt.

Kjell Wallenlöv fyller snart 74 år. 

Han vill inte planera sin framtid för långt framåt, men mycket tyder på att Profilen får behålla sin rutinerade arbetare även detta år. Förutom att fylla på hyllorna kan han säkert ge ett och annat tips om hur det är att vara handlare.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-01-31 12:22
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla