Gå till innehåll
Sydnärke / Konsert
En grupp människor som står framför en julgran.

Kävestas klassiska vokalensemble med dirigenten Anna-Sofia Gahnfelt. Foto: Lars Litzén

Kävestas musikelever höll julkonsert

Publicerad: 12 December 2023 21:08

Kumla kyrka var välfylld när Kävesta folkhögskolas musiklinje höll julkonsert på tisdagkvällen med sköna röster i ett varierat program.

Hela 16 olika stycken framfördes i olika konstellationer av de många begåvade musikeleverna. En dåligt stämd fiol gjorde inledningen lite svajig men vartefter den timslånga konserten utspelades växte publikens applåder till ett präktigt dån när slutsången Jul, jul strålande jul klingat ut i det vackra kyrkorummet (hör själva nedan!). 

Unga, klara, klingande röster är givetvis en fröjd att höra. Utan att förringa några andra gjorde en kvintett sopraner en supersnygg insats med en traditionell låt från Mora. Den samlade vokalensemblens framförande av 1500-talskompositören Palestrinas gudomliga hyllning var också en njutning där kvinno- och mansstämmorna mjukt grep in i varandra till en, tja, högre sfär.

Vårkonsert nästa

Dirigenten Anna-Sofia Gahnfelt berättade att det sannolikt var premiär för en Kävestakonsert i Kumla kyrka men att en fortsättning är planerad med en vårkonsert i maj.

Som det finns skäl att se fram emot. Hoppas att regeringens kraftiga kapning av statsbidrag till folkbildning inklusive folkhögskolorna inte sätter käppar i hjulen. Kävesta bevisade på tisdagkvällen att undervisningen ger bestående avtryck.

Laddar spelare...
Annons

Nyheter