Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 January 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Elevernas hemarbete visas på nätutställning

Kävestaelevernas nya skulpturer, smycken, textil och målningar kan snart ses digitalt.Kävestaelevernas nya skulpturer, smycken, textil och målningar kan snart ses digitalt.

De 28 eleverna på Kävesta folkhögskolas linje för konst och formgivning fick stanna hemma för fortsatt undervisning. Nu kan de ändå visa upp sina färdigheter på en digital vårutställning.

I mitten av mars ställde hela Kävesta folkhögskola om till distansstudier. För eleverna på konst- och formgivningslinjen har det bland annat inneburit att de inte kunnat arbeta i sina ateljéer på skolan. Deras planerade vårutställning i Vågen Galleria fick också ställas in.

- Den här situationen har varit en stor utmaning för både elever och personal. Därför är vi mycket stolta över att snart öppna den planerade vårutställningen ändå, men i digital form, berättar Lisa Brunnegård som är lärare i textil.

Hemmet blev tema

Temat och formen för utställningen är den plats som många blivit extra bekanta med under vårens sociala distansering: hemmet.

- Hemmet har blivit arbetsplats, inspiration, umgängesplats och nu också konsthall. Vi har skapat ett virtuellt hem där konsten får ta plats i vardagsrummet, badrummet och till och med på vinden, säger Lisa Brunnegård.

Den digitala vårutställningen kommer fyllas med skulpturer, smycken, textil och målningar som utbildningens 28 elever har skapat under läsåret 2019-2020. Vårutställningen öppnar på www.kavestakonst.com den 29 maj och pågår till första september.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-05-27 11:29
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.