Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Johan ny chef hos Sveas efter Sandra

Sveas Café & Bageri på Stationsgatan i Kumla. En av flera lokaler de har i länet. Foto: Anders BjörkSveas Café & Bageri på Stationsgatan i Kumla. En av flera lokaler de har i länet. Foto: Anders Björk

Sveas Café & Bageri har fått en ny chef i örebroaren Johan Rapp. Han har tagit över efter Sandra Emanuelsson som lämnat. - Det är ett hedersuppdrag att driva Sveas, säger Johan Rapp.

Sandra Emanuelsson tillträdde som verksamhetschef för Sveas Café & Bageri 1 december 2020. Några månader innan detta övertog Lars Lagefjäll ägandet av det klassiska konditoriet efter Magnus Sundin. 

Jobbat som rektor i 15 år

Nyligen har dock Sandra Emanuelsson lämnat. Hon har ersatts av Johan Rapp. 

Johan Rapp ser det som en ära att vara med och utveckla Sveas. Foto: Privat Johan Rapp ser det som en ära att vara med och utveckla Sveas. Foto: Privat

- Jag klev in för ungefär en månad sedan. Jag blev ombedd av Lars Lagefjäll att ta över som verksamhetschef, och det är ett hedersuppdrag som jag tackade ja till, säger Johan Rapp. 

Johan Rapp är 54 år och bor i Örebro. Han har varit involverad kring driften av Sveas sedan våren 2020. Han ska från dess ha fungerat i en roll som “chefstöd”. 

Johan har tidigare jobbat på Ericsson i Kumla, som sjukskötare, inom psykiatrivården, som rektor i 15 år och de senaste fyra åren har han varit driftansvarig för HVB-hem. 

- Det känns fantastiskt kul att fått den här chansen. Det är en massa jobb att sätta sig in i och har varit hektiska dagar sedan jag tillträdde, men personalen har varit oerhört hjälpsam, det är ett kanongäng, säger Johan Rapp. 

Vill växa utanför länsgränsen

Lars Lagefjell fastslår att Sandra Emanuelsson ersatts av Johan Rapp. 

- Sandra gjorde ett jättebra jobb under sin tid här, men hon valde att gå vidare med nya utmaningar, säger han.

Sveas Bageri & Café har ungefär 85 personer på lönelistan. Sveas Bageri & Café har ungefär 85 personer på lönelistan.

Sveas Café & Bageri levererar varor till mellan 45-50 butiker i länet. 

De driver även sex olika caféer i länet. Två i Kumla, ett i Askersund, Sveas Bistro i Örebro, och ett på Stortorget i Örebro som renoveras och planeras öppna 2022. Dessutom sedan början av 2021 Sveas Wiener i Lindesberg. 

- När jag fick vetskap om att Sveas var till salu blev jag intresserad och såg potential för företaget att bygga vidare på. En framtida målsättning är att etablera Sveas utanför länsgränsen, avslutar Lars Lagefjell. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-17 16:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.