Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
10 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Motion om skadegörelse

Kumlapolitikern Oskar Svärd (M) har lämnat in en motion till Regionfullmäktige i Örebro Län om skadegörelse och skriver här en insändare om det. 

Skadegörelse, till exempel i form av klotter, krossade fönsterrutor och nedskräpning, sker tyvärr på allt för många platser. Det är tråkigt att det finns de som vill förstöra sådant som andra byggt upp.

Skadegörelse skapar dessutom otrygghet och blir kostsamt för samhället. I en motion som jag lämnat till Regionfullmäktige föreslår jag att Region Örebro län anammar Broken windows-teorin i ett försök att minska skadegörelse.

 - Broken windows-teorin som bygger på snabb hantering av skadegörelse för att minska risken att fler tar efter har prövats på många platser världen över, ofta med lyckat resultat.

Att ta itu med problemet tidigt kan också leda till att färre personer hamnar i grövre kriminalitet senare i livet.

Jag föreslår därför att Region Örebro län ser över vilka av organisationens verksamheter som aktivt skulle kunna arbeta enligt den här modellen och på så vis bidra till att bekämpa den här typen av brottslighet som tyvärr drabbar oss alla i samhället.  

Kommentera artikeln
Publicerad: 2019-10-07 13:28
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.