Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
10 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Finns mycket att se på hemmaplan i sommar

Nu är vi inne i semesterperioden och många ser nu fram emot en skön ledighet. Ofta förknippas semester med resor, men i dessa tider kan det vara värt att påminna om att semestern lika gärna kan handla om att göra något annorlunda på hemmaplan. Gör någonting du inte brukar!

Vi kristdemokrater i södra länsdelen vill därför passa på att påminna om allt som finns att upptäcka i vår del av Örebro län.

Först och främst vill vi framhålla Tiveden med dess nationalpark och trolska skogar. Blommande näckrosor i Fagertärn eller en kanottur på Skagern kanske kan vara någonting för dig. Fika på Tiveds kafferosteri och café eller köpa tivedskinka på lanthandel i Sannerud. Du kan också ströva i omgivningarna kring Ramundeboda kloster. På Tivedsstorp kan du kanske få dig en god fika eller övernatta.

Askersund är en härlig sommarstad, med alltifrån nybyggda lekplatser till paddlingsmöjligheter på Vättern. Vill du bada finns alla möjligheter, från ”Närkes riviera” i söder till Tisaren i norr.

I Kumla kan du flanera i sjöparkens växthus eller köpa ett bakverk på något av konditorierna. I friluftsområdet Kvarntorp kan du bestiga den 427 trappsteg långa trappan, leta orkidéer i Hällkistans naturreservat eller ta ett dopp i Hästhagsbrottet.

Till Hallsberg är det lätt att ta sig med tåg. Ett stenkast från stationen finns Bergööska huset, missa inte att se årets utställning om Astrid Lindgren. Har du möjlighet att förflytta dig lite utanför tätorten finns Boo herrgårdslandskap och Sotterns skärgård att upptäcka.

Lekeberg har en alldeles egen djurpark och vid foten av Kilsbergen ligger en av Sveriges äldsta nationalparker. Kulturlandskapet i Sixtorp är värt ett besök bland betande nötkreatur vid Multens strand.

Du kan också titta om det finns någon loppmarknad att besöka med familjen, gynna de lokala handlarna och koppla av i en park med en god bok. Södra länsdelen har mycket att erbjuda, ta vara på detta!

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-07-05 13:28
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.