Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
03 February 2023
Tipsa: 073-629 83 19

För många arbetsplatser saknar skyddsombud

Du ska vara trygg och säker på jobbet. Men idag finns alltför många arbetsplatser som saknar skyddsombud. Dags att ge de regionala skyddsombuden tillträde till fler arbetsplatser så att alla kan vara trygga på jobbet!  

 När du går till jobbet ska du vara trygg i att din arbetsplats inte tär på din hälsa. Det betyder att stressnivån ska vara rimlig, att tunga lyft sker säkert och att det finns ordentliga rutiner för att förhindra skador. Arbetsgivaren ansvarar för arbetsmiljön, men för att arbetsmiljöarbetet ska fungera bra behövs skyddsombud som hjälper till och företräder de anställda.  

Tyvärr finns det alltför många arbetsplatser som helt saknar skyddsombud, särskilt på mindre företag med få anställda. I dagsläget finns det ingen möjlighet för de regionala skyddsombuden att hjälpa till och granska arbetsmiljön på många av de här arbetsplatserna. De har nämligen inte tillträdesrätt till arbetsplatser där det inte finns någon medlem i facket. Det behöver ändras.  

 Vare sig du jobbar på ett stort lager eller på en mindre butik på förtjänar du en schysst arbetsmiljö. Ge de regionala skyddsombuden möjlighet att agera!  

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-10-25 11:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla