13 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Vill inte ha cyklister på väg

INSÄNT: Signaturen "Bilföraren" vill att folk inte cyklar på väg 529 mellan Hallsberg och Kumla då hen i dagarna var ytterst nära att krocka på grund av en cyklist.

​“Igår så färdades jag i min bil på väg mellan Hallsberg och Kumla under eftermiddagen. Det var ganska mycket trafik och jag åkte på väg 529. Ungefär i höjd med Järsjö var det ytterst nära att en krock inträffade. Det berodde på att en cyklist låg i vägkanten i vårt körfält och bilen framför mig tvärbromsade plötsligt eftersom det kom möten i andra körfältet och inte fanns plats för både bilister och cyklister på vägen.

Hade jag inte reagerat blixtsnabbt hade jag kört in i baken på bilen framför som då i sin tur mycket möjligt kört in i cyklisten. Så jag tycker faktiskt inte cyklister har på denna väg att göra! Det är direkt farligt och varför ska man cykla där när det finns en grusväg som går från Hallsberg till Björka? Det finns också en lämpligare väg att cykla över Sannahed.

Om det inte har hänt olyckor här tidigare på grund av cyklister så kommer det definitivt inträffa någon allvarlig snart. Gör något åt detta innan det sker!”

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-07-24 15:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.