Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
18 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Inga sydnärkingar på riksdagslistan för (V)

I helgen hölls Vänsterpartiets valkonferens i Örebro län, i Degerfors, med syftet att anta listorna med kandidater inför de kommande valen till regionfullmäktige och Sveriges riksdag nästa år. Över hundra vänsterpartister valdes till de olika listorna och konferensen gick till stor del på valberedningens förslag.

Vänsterpartiet berättar mer om utnämningarna i ett pressutskick:

"Högst upp på riksdagslistan hamnade Johan Stolpen från Hällefors. Johan är idag engagerad i kommunpolitiken i Hällefors, en av Vänsterpartiets starkaste kommuner sett till väljarstöd.

Örebroaren Nadja Awad röstades in på riksdagslistans andraplats. Hon har tidigare varit engagerad i partiföreningsarbetet i Örebro och samtidigt mycket engagerad i olika sammanhang, föreningar och organisationer i civilsamhället.

Utöver riksdagslistan antogs också fyra listor till regionfullmäktige, en för varje valkrets. I den norra valkretsen valdes Katja Ollila från Hällefors till förstanamn och Dick Johansson från Lindesberg till andranamn. Västra listan toppas av Malin von Wachenfeldt (Karlskoga) och Anneli Mylly från Degerfors. Östra listan toppas av Jessica Carlqvist (Örebro) och Marie Krantz (Örebro) och Södra listan av Rolf Östman (Kumla) och Johanna Gustavsson (Askersund).

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-12-01 17:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.