06 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Comebackande Tai bakom indianseger

Tai Woffinden var briljant i sin återkomst efter skada och förde Indianerna till en viktig seger. Foto: Anders BjörkTai Woffinden var briljant i sin återkomst efter skada och förde Indianerna till en viktig seger. Foto: Anders Björk

SPEEDWAY: I sista heatet avgjorde Indianerna matchen med en femetta som gav seger med 46-44 mot Västervik. En mästerligt comebackande Tai Woffinden låg bakom segern inför 2 875 åskådare.

Ärligt talat, det har inte varit speciellt kul att följa Indianerna de senaste månaderna. Förutom en klar seger mot jumbon Rospiggarna har storförlusterna avlöst varann, både hemma och framförallt borta.

Men redan efter kvällens första heat kändes det runt hela arenan att det här skulle bli en trevligare match att kolla på. Holder och Woffinden tog då en femetta direkt mot Nicki Pedersen och Buczkowski. 

Holder och Tai dominerade

Femettorna haglade i början. Av matchens sju första heat slutade fem heat endera 5-1 eller 1-5 och det blev en match som man tidigt kände skulle bli spännande hela vägen och så blev det också.

Tai Woffinden på väg mot heatseger i kvällens första heat. 

Om det var någon som tvivlade på världsmästaren Tai Woffindens betydelse för Indianerna så fick hen äta upp det denna kväll. Woffinden var mästerlig och gick fullt, 8+1 poäng, i sina tre första heat.

Han tappade en pinne till motståndet under kvällen och det var i hans fjärde heat när Västerviks bäste Nicki Pedersen kom iväg bra i starten och med sin rutin kunde hålla undan för en vilt jagande Woffinden.

Men det var fler som klev fram i Indianerna. Chris Holder var suverän och plockade 11+1 poäng i sina fyra första heat, där han bland annat spöade yngre brodern Jack Holder (som var bra!) två gånger om.

"Pepe fick välja spår"

Västervik är dock ett riktigt bra lag och deras jämnhet gör att det är svårt att få något extra med sig. Därtill hade Kenneth Bjerre återigen en tuff kväll och när han och Chris Holder åkte på en femetta i heat 14 var Västervik i ledning. 

41-43 var ställningen inför sista heatet och Indianerna var piskade ta en femetta för att vinna matchen. Om det blev 4-2 hade matchen slutat oavgjort med omkörning om bonuspoängen, då matchen i Västervik slutade 45-45.

Publiksiffran skrevs till 2 875. Regnet låg stundtals i luften, men höll sig borta. 

- Jag sa till "Pepe" inför sista heatet att han fick välja spår och han valde då ettan. Se bara till att hålla innern så kommer jag finnas med dig utanför och det var precis vad han gjorde, säger Tai Woffinden efteråt.

Efter frånvaro två månader var han nu tillbaka på "Hea"

- Det är skönt att äntligen vara tillbaka och jag gillar verkligen den här banan och att köra inför fansen här. Det har varit ett tufft år för mig, men att komma hit och vinna matchen och få avgöra med "Pepe" var perfekt.

Kände inget av skadan

Han säger sig inte ha grottat ner sig över det faktum att laget gått dåligt när han varit borta utan har försökt att helt koppla bort det och fokusera på att bli frisk. Och lagkänslan i depån var densamma som innan, ansåg Woffinden.

Och skadan då?

- Nej, det kändes ingenting idag faktiskt och min skada tillhör det förflutna, nu vill jag fokusera på det som ligger framöver, avslutade Tai Woffinden.

I och med segern tog sig Indianerna upp till fjärde plats i tabellen. Tre omgångar återstår och fyra poäng upp till plats två i tabellen som innebär direktplats i semifinal. Men Västervik, som ligger där, har en match mer körd.

POÄNG Tai Woffinden 13+1, Chris Holder 11+1, Piotr Protasiewicz 9+2, Kenneth Bjerre 5, Krystian Pieszezk 4+1, Joel Andersson 2+1, Ludvig Lindgren 2.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-06 21:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.