28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Hallsberg möter KIF i damernas cupfinal

Klarar IFK Hallsberg att besegra allsvenska KIF Örebro på torsdag kväll?Klarar IFK Hallsberg att besegra allsvenska KIF Örebro på torsdag kväll?

Nyblivna seriesegrarna IFK Hallsberg i div 2 möter allsvenska KIF Örebro hemma på Allévallen på torsdag. Det handlar om final i Myresjöhus Cup och matchen börjar kl 19.

För IFK Hallsbergs framgångsrika damlag är det en spännande värdemätare att få möta KIF Örebro i cupfinalen - även om allsvenskarna (just nu åtta i tabellen) kanske inte skickar sitt starkaste lag.

Men Örebroklubben är säkert mån om att håva in prispengarna för en finalseger i Myresjöhus Cup och borde inte underskatta hemmalaget med tanke på hur bra IFK-tjejerna spelade senast då avancemanget till div 1 säkrades.

Tre bonusstraffar

Hallsberg har tagit sig till cupfinalen via seger i gruppspel och vinst över ÖSK med 4-1 i semifinal medan KIF Örebro slapp gruppspel och besegrade Rynninge med 5-3 i den andra semifinalen.

IFK har tre bonusstraffar att förvalta, en för varje division som skiljer mot KIF, innan domaren blåser igång matchen kl 19 på torsdag.

IFK Hallsberg hoppas på god publikuppslutning till detta toppmöte. (LLz)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-01 21:25
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.