03 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Örebro, ett stigande län

De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Örebro län sjunkit med 0,7 procent och villapriserna visat på en uppgång med 11,0 procent. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– Bostäder i attraktiva lägen är mest eftertraktade just nu. Lågt intresse är det för bostäder med stora renoveringsbehov eftersom många vill undvika högre bostadslån än nödvändigt och minimera påverkan av skarpa kreditvillkor.

- Slopad flyttskatt och ändrade amorteringsregler skulle göra det lättare för fler att byta bostad efter behov och bidra till en långsiktigt hållbar bostadsmarknad, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressutskick.

I Örebro län har bostadsrättspriserna sjunkit med 0,7 procent de senaste tre månaderna medan villapriserna stigit med 11,0 procent. Det senaste året har priserna på bostadsrätter stigit med 13,7 procent medan villapriserna stigit med 5,1 procent.

– Traditionellt sett går bostadsmarknaden nu in i en något lugnare period. De som ska sälja i sommar kan göra en god affär eftersom utbudet minskar samtidigt som många köpare fortfarande söker nytt boende. Som säljare kan man öka chanserna att göra en bra affär genom att hålla god ordning på balkong, uteplats eller trädgård samt att vara flexibel och startklar för en privatvisning vid olika tider, säger Marcus Svanberg.

Det senaste året har bostadsrättspriserna sjunkit mest i Dalarna, med en nedgång på 6,7 procent. I Örebro län har bostadsrätterna stigit mest i landet, plus 13,7 procent. Det län där villapriserna har ökat mest under det senaste året är Jämtland, med en uppgång på 8,3 procent. Störst nedgång i villapriser har Västernorrland, med minus 4,4 procent. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-05 11:59
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.