Gå till innehåll
Sydnärke / Sport

Kumlas spelare firar framför sin ungdomliga klack efter segern mot Hallsberg. Foto: Erik Widlund

Kumla strået vassare än Hallsberg i derby

Publicerad: 10 November 2023 21:38

HOCKEY: Kumla vann även säsongens andra derby mot IFK Hallsberg. Det slutade 3-1 under fredagskvällen inför runt 600 åskådare. Kumla befäste i och med segern platsen som serieledare i Division 2.

När lagen möttes i säsongens första derby i Hallsberg 13 oktober så vann Kumla med 2-1. Även detta blev en målsnål historia med duktiga målvakter.

En riktig rökare av Max

Efter 0-0 i första perioden tog Kumla tidigt ledningen i andra perioden genom Anton Widmark i spel fyra mot fem. Kvitteringen till 1-1 kom bara ett par minuter senare när Lucas Salo förvaltade ett friläge. 

Friläget föregick av en felpass från en Kumlaspelare i offensiv zon. 

Kumla var dock vassare i andra perioden, man hade många heta chanser innan Max Stigell rättvist smällde dit 2-1 i powerplay med en riktig rackarrökare. Där hann inte ens skarpe målvakten Lukas Johansson med. 

I början av tredje perioden utökade Kumla till 3-1 genom Stefan Emmesjö som via stolpen snärtade in pucken efter en fin passning av Robin Karlsson. Efter det målet fick Hallsberg mer att säga till om. 

“Inte helt lätta att möta”

Möjligen beroende på att Kumla drog sig tillbaka något och spelade på kontring. En reducering hade inte alls varit orättvis och det var ytterst nära några gånger, men Kumlas målvakt Erik Forss lyckades hålla tätt. 

Kumla tog därmed sin nionde trepoängare på tio matcher och är fortsatt i topp av tabellen. Hallsberg åkte på andra raka förlusten, men är fortfarande trea i tabellen. “Bara” tre poäng före femman Avesta nu dock som närmade sig.

Kumlas tränare Richard Lindelöf var nöjd efteråt.

-Det är en bra match från våran sida. Vi kommer till mycket avslut och har mycket puck och de har svårt att få något tryck på oss. 

Vad säger du om er motståndare IFK Hallsberg?

-Jo, men de är skickliga. De har några spelare som sticker ut, de har ett bra omställningsspel och är ganska tajta defensivt. Så de är inte helt lätta att möta. 

Leidborg nöjd, trots förlusten

Det är jämfört med ifjol ett klart bättre Kumla Hockey. 

-Framförallt är jag väldigt nöjd med de prestationer vi gör och resultaten kommer ju då också. Vi är väldigt jämna och konsekventa i våra prestationer vilket är skönt, avslutar Richard Lindelöf. 

IFK Hallsbergs tränare Gunnar Leidborg var förlusten till trots inte missnöjd. 

-Jag tycker faktiskt det var en bra match, så som ett derby ska vara med mycket kamp och känslor. Sen utnyttjade Kumla sina chanser bättre, jag tycker det var ganska jämnt sett till chanser. Jag har svårt att se negativt på matchen trots förlusten, vi jobbar hårt och spelar jämnt mot Kumla som ligger i toppen. 

Hallsberg och Leidborg försökte forcera i slutet, men det ville sig inte riktigt. 

-Vi slarvar vid deras 3-1 mål och vad Kumla gjorde bra efter det var att stänga matchen. Jag tycker inte vi fick de där jättechanserna, avslutar Gunnar Leidborg. 

Den officiella publiksiffran var 527, men säkert var det minst 600 på läktarplats. 

Kommentarer

1 december 2023 tas möjligheten att kommentera artiklar tillfälligt bort. Kommentarerna beräknas vara tillbaka i ny tappning i början av 2024.

Annons

Nyheter