Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
03 February 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Kumla slog Hallsberg i dramatiskt derby

Anton Weiler och målvakten Victor Boman i Kumla var nöjda efteråt. Foto: Anders BjörkAnton Weiler och målvakten Victor Boman i Kumla var nöjda efteråt. Foto: Anders Björk

HOCKEY: IFK Hallsberg hämtade upp tremålsunderläge i sista perioden mot Kumla Hockey. Men Kumla fick ändå sista ordet när de segrade på straffar i en spännande match.

Det såg ut att bli en säker trepoängare för Kumla Hockey. Grunden till detta lades i första perioden som Kumla vann med 4-1. En av säsongens allra bästa perioder för bortalaget. 

- Vi går ut från start och gör precis det vi sagt innan att vi ska göra. Vi pressar dem högt, vi fullföljer alla närkamper och i ett derby kan allt hända, säger Kumlaforwarden Anton Weiler efteråt.

Hallsberg kämpade sig ikapp

Andra perioden blev mållös och inget tydde på annat än tre poäng till Kumla inför sista 20. Men så tappade Kumlas målvakt Victor Boman in ett enkelt skott från långt håll och plötsligt blev det nerver. 

Hallsberg fick vittring och Kumla blev osäkra, stillastående. 

Åtta minuter senare hade Hallsberg både reducerat en gång till och kvitterat. Det var ytterst nära de satte 5-4 också minuten efter kvitteringsmålet, men 4-4 stod sig och matchen gick till övertid. 

- Är vi inte påslagna till hundra procent kan det bli så. Det är nånting vi måste jobba med, säger Weiler efter förlust 3-0 i den sista perioden

“En seger är en seger”

Matchen gick till straffar. Kumlas Anton Weiler blev ensam om att göra mål där och målvakten Victor Boman revanscherade sig och stoppade alla Hallsberg straffar.

Weilers straffmål var ett skott på klubbhandssidan.

- Det var en klassiker som jag tränat på en del.

Känns det som en skön seger trots ert tapp?

Absolut, två poäng är mycket bättre än en. Sen är det klart att en trepoängare hade suttit ännu bättre. Men en seger är en seger, avslutar Anton Weiler.

Minst 500 åskådare på plats

Kumlas mål gjordes av David Harrysson, Noah Julin, Hugo Bergström och Simon Bränvall. För Hallsberg nätade Johan Svidén, Oskar Hallberg, Daniel Lindberg och Jesper Gustafsson.

Publiksiffran då?

Ingen officiell publiksiffra finns att tillgå, men det var ganska smockat i hallen. Minst 500 åskådare var det definitivt. Kumla tog i och med segern tillbaka den sista kvalplatsen då Hallstahammar förlorade. Hallsberg är dock fortsatt före Kumla i tabellen med tre poäng. 

Sju omgångar återstår.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-01-13 23:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla