Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
03 February 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Kumla Hockey fick revansch på IFK Hallsberg

Runt 500 åskådare fanns i ishallen när Kumla fick revansch på Hallsberg. Foto: Anders BjörkRunt 500 åskådare fanns i ishallen när Kumla fick revansch på Hallsberg. Foto: Anders Björk

HOCKEY: Kumla Hockey fick under tisdagen revansch på IFK Hallsberg. Kumla vann på hemmaplan med 5-4 efter övertid inför runt 500 åskådare.

När lagen möttes senast, vilket var det första mötet lagen emellan på en herrans massa år, så vann Hallsberg på hemmaplan efter straffar. Även denna match slutade oavgjort efter full tid, men nu var det Kumlas tur att få med sig två poäng. 

Tre mål av Moberg

Kumla ledde tre gånger om, men Hallsberg tog sig varje gång tillbaka. 

Som mest ledde Kumla med 3-1, men Hallsberg kom ikapp till 3-3. I den sista perioden satte Kumla 4-3 med nio minuter kvar genom Viktor Greveback. Men Hallsberg kvitterade bara minuten senare genom Emil Ek. 

Det var ytterst nära att Hallsberg fick med sig alla tre poäng då man träffade ribban med 15 sekunder kvar. Men det gick till övertid och det kändes rättvist så som matchen såg ut. 

Casper Moberg avgjorde på övertiden, hans tredje mål för kvällen. 

“Hela vårt lag offrar sig”

- Det var en hård och intensiv match där båda lagen bjöd upp till kamp och vi drog det längsta strået idag. Jag tycker hela vårt lag offrar sig och kämpar för varandra och märket vi har på bröstet, säger lagkapten Hampus Rönning efteråt.

Kumla har varit drabbade av mycket skador nu under några veckor.

- Vi har haft ett gäng på skadelistan under en längre tid, men vi har en ganska bred trupp och de flesta börjar komma tillbaka, men enstaka är kvar på skadelistan, konstaterar Rönning. 

Den officiella publiksiffran var 458, men minst 500 var det definitivt med tanke på alla barn och ungdomar från Kumla Hockey som gick in gratis. Förutom tre mål för Casper Moberg gjorde Viktor Greveback två mål. 

Hallsbergs mål gjorde Filip Hellsten, Joel Lindberg, Valter Lederud och Emil Ek. 

I tabellen i Division 2 är Hallsberg kvar som trea och Kumla som fyra. De fyra främsta i serien får kvala uppåt när 28 omgångar spelats.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-29 23:23
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla