Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
26 November 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Hallsberg vann derbyt mot Kumla inför fulla läktare

IFK Hallsberg Hockey hade ett starkt stöd på läktaren denna fredagskväll. Foto: Anders BjörkIFK Hallsberg Hockey hade ett starkt stöd på läktaren denna fredagskväll. Foto: Anders Björk

HOCKEY: IFK Hallsberg besegrade Kumla Hockey med 4-3 efter straffar i fredagens derby inför en fullsatt Sydnärkehallen. Det var första gången på nästan 20 år lagen möttes i en seriematch.

Speakern sa att publiksiffran var 594, men högst troligen var det ännu fler i Sydnärkehallen. Vissa gick in gratis och det var nästintill fullsatt på läktaren. Att sitta ner och kolla gick inte, det var ståplats som gällde. 

Så fullt att folk inte kom in

Kring matchstart när det var lapp på luckan tvingades personal neka åskådare att komma in som inte hade köpt biljett i förväg. Möjligen att de kom in i efterhand, men ett tiotal kom inte in just då alla fall. 

Kumla hade för ovanlighetens skull en klack på plats, det var inte igår. Kumla hade för ovanlighetens skull en klack på plats, det var inte igår.

Matchen då?

Hallsberg kom ut som ett gäng brunstiga tjurar och smällde på så det dånade i närkamperna och gjorde sen 1-0 redan efter 02:36. Målskytt Mikael Lindberg, ifjol spelandes i Kumla. Det tog ett tag för Kumla att hitta in i matchen, kanske blev de lite tagna på sängen av Hallsbergs intensitet. 

I början av andra kom även 2-0. Ett turligt mål, eller oturligt om man höll på Kumla. Oskar Holmstedt var bakom buren när han slängde in pucken framför mål och en Kumlaspelare råkade veva in den i mål. I fotboll hade det räknats som ett klockrent självmål. 

Klackar hånade varann

Men därefter vände det och det snabbt. 

Kumla gick från 2-0 till 2-3 på mindre än tre minuter. Noah Julin, Casper Moberg och David Harrysson satte målen och klacken i Kumla fick plötsligt mer syre. “Lillebror, lillebror, lillebror” sjöng de. Hallsbergarna kontrade med “Alla som inte hoppar är Kumlasvin”

Mycket tydde på att Kumla skulle hålla undan till tre poäng, men 17:27 in i sista perioden kvitterade Hallsberg till 3-3 genom Marcus Carlsson. Matchen gick till övertid, som blev mållös, och tillställningen fick avgöras på straffar. 

Tre bröder i Hallsberg. Mikael, Daniel och Joel Lindberg Tre bröder i Hallsberg. Mikael, Daniel och Joel Lindberg

Ende målskytt där blev Daniel Lindberg för Hallsberg. Ingen av Kumlas tre skyttar lyckades överlista Hallsbergs målvakt Lucas Johansson och hemmalaget fick fira segern genom att slänga sig mot sargen där hemmaklacken höll till. 

“Hur kul som helst”

- Det känns fantastiskt, jag hade inte kunnat önska mig en bättre fredagskväll. Det är sjukt starkt av laget och välförtjänt att vi vinner för vi är bättre stora delar av matchen, säger Hallsbergs Mikael Lindberg efteråt.

Vad säger du om draget på läktaren?

- Hur kul som helst. Det är så här det ska se ut. Vi tackar våra fans Hallsberg Railers, de är underbara. Kumla är ju ett topplag i serien och idag visar vi att vi kan slå alla lag i serien när vi spelar på en bra nivå. Så mycket som vi kämpade idag har vi inte riktigt gjort alla andra matcher, konstaterar Mikael Lindberg.

Bråk på stan efteråt

Kumlas coach Robert Bergh sade detta efter matchen. 

- Det är en spännande match som hade kunnat gå hur som helst. Hallsberg drog längsta strået ikväll och vi fick nöja oss med en poäng, men vi har ju tre matcher till att spela mot dem under säsongen. 

Kumla är kvar som trea i serien och Hallsberg är fyra. Efter matchen ska det blivit en del stök framme på stan. Flera polisbilar fick stanna till för att försöka hålla ordning, men det rådde uppretad stämning på vissa håll. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-10-28 22:58
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla