29 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Hallsberg damer visade klassen

FOTBOLL: Det blev vinst med 10-2 i Myresjöhus Cup när IFK Hallsbergs damlag - något förvånande i Coronakrisen - mötte IFK Askersund på söndagen.

Alla seriematcher är inställda men de båda Sydnärkelagen var överens om att mötas i gruppspelet i Myresjöhus Cup. Sköllersta IF, som också ingår i gruppen valde dock i onsdags att avstå och lämnade WO i sin  match mot Hallsberg.

Matchen, som spelades på Allévallens konstgräs, inleddes med tre bonusstraffar för  Askersund, som spelar i div 4.  Hallsbergskeepern Linda Wilhelmssson räddade en straff medan två gick i mål.

Islossning i andra

Det var givetvis klasskillnad mellan lagen - konstigt vore annars - men även om div 1-laget Hallsberg dominerade från start höll Askersundstjejerna emot tilllräckligt för att klara 2-2 till paus. 

- I andra halvlek blev det en rejäl islossning där vi gjorde hela åtta mål och hade väldigt många fina anfall och kombinationsspel, berättar assisterande tränaren Alan Sulefani på lagets hemsida.  När domaren till slut blåste av matchen var resultatet 10-2, med bud på betydligt fler mål från oss.

Arijana Cesko visade framfötterna med fyra mål, Frida Lang och Karoline Bergman två mål, Emilia Andersson och Tilde Gustafsson, ett vardera. (LLz) (Artikel korrigerad)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-04-05 21:28
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.