Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
18 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Ernkras och Svahn (S) i topp på listor

Under lördagen samlades 101 socialdemokrater från Örebro län för att ta beslut om en samlad riksdagslista och regionlistor för de fyra valdistrikten. Hallsbergsborna Matilda Ernkrans och Andreas Svahn utgör toppkandidater.

Socialdemokraterna fastslår det i ett pressutskick.

Riksdagslistan toppas inte helt oväntat av Matilda Ernkrans som är minister för högre utbildning och forskning tillika partidistriktsordförande för Socialdemokraterna Örebro län.  Matilda Ernkrans är 48 år och bosatt i Hallsberg. Hon har tjänstgjort som riksdagsledamot sedan 2002. Sedan januari 2019 är hon statsråd med ansvar för högre utbildning och forskning.

- Jag är glad och hedrad över förtroendet att toppa vår riksdagslista. Jag ser framemot den kommande valrörelsen där vi ska säkra människors förtroende för socialdemokratin. Vi Socialdemokrater tar ansvar för samhällsutvecklingen och vi står redo att ta tillbaka kontrollen över välfärden, skapa jobb genom den gröna industrivågen och vända på alla stenar för att bryta segregationen, för hela Örebro län och för hela Sverige, säger Matilda Ernkrans.

48-årige hallsbergaren Andreas Svahn utgör toppkandidaten på Socialdemokraternas regionlista för länets södra valkrets. Svahn är idag regionstyrelsens ordförande med tidigare erfarenhet från kommunpolitiken.

- Jag är stolt över att ha fått mitt partis förtroende att toppa regionlistan. Under snart två år har vi fokuserat mycket av våra resurser på att hantera pandemin och därför är det viktigt att vi nu fortsätter arbetet med att korta vårdköerna och utveckla den nära vården i hela länet. Vi ska fortsätta arbetet för stärkt konkurrenskraft och fler arbetstillfällen i alla tolv kommuner, säger Andreas Svahn.  

Riksdagslistan toppas av följande personer:

Matilda Ernkrans, Hallsberg.  

Denis Begic, Örebro.  

Karin Sundin, Örebro.  

Daniel Andersson, Lindesberg.  

Yvonne Nilsson, Karlskoga.  

Följande personer toppar Socialdemokraternas regionlistor:

Nina Höijer, valkrets väst.

Joakim Carlsson, valkrets Örebro/Lekeberg.  

Andreas Svahn, valkrets syd.  

Ulla Bergström, valkrets norr.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-28 17:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.