Gå till innehåll
Sydnärke / Hockey
Två män som står bredvid varandra på en isbana.

Daniel Lindbergs Hallsberg vann, även om han själv åkte på en skada medan Hampus Rönnings Kumla förlorade.

Victor blev segerskytt när IFK Hallsberg skrällde

Publicerad: 21 February 2024 22:36

HOCKEY: IFK Hallsberg vann med 2-1 efter övertid mot Valbo HC i kvalspelet mot Hockeyettan, bäst av tre matcher. Kumla Hockey föll dock med 3-4 mot Grums IK och måste nu vinna två raka.

Med tanke på att Valbo vann sin serie i Division 2 väldigt klart, medan Hallsberg tog den fjärde och sista platsen får man nog säga att Valbo gick in som klara favoriter i denna matchserie när kvalet inleddes under onsdagen. 

“Kul att se taket lyfta”

Men ett Hallsberg i toppform tog sjunde raka segern inför över 200 åskådare i Sydnärkehallen och har nu två chanser på sig att slå ut Valbo. 

Backen Victor Sandin avgjorde en minut och sju sekunder in på övertiden. 

-Vi hade powerplay och fick improvisera lite då Daniel Lindberg, som brukar styra spelet, var skadad. Jag och Martin Modigs hittade på nåt och Oskar Holmstedt gjorde ett bra jobb framför målet, det räckte den här gången. Kul att se taket i hallen lyfta lite för första gången på ett bra tag, sade Sandin till Sydnärkenytt.

Var Daniel Lindberg skadad?

-Han täckte ett skott med huvudet i sista bytet och fick utgå. 

Valbo tog annars ledningen i matchen i andra perioden innan nyss nämnde Daniel Lindberg kvitterade i slutet av perioden. Matchen gick därefter till övertid innan avgörandet. Hallsbergs målvakt Lucas Johansson räddade 32 av 33 skott. 

Hur illa var det då med Daniel Lindberg? Tränare Gunnar Leidborg ger lugnande ord.

-Jag tror inte det är så farligt, utan att veta till hundra procent.

Kumla illa ute

Segern innebär att Hallsberg nu har 1-0 i matcher och det är först till två segrar som gäller. Valbo har dock både match 2, och en eventuell match 3, på sin hemmaplan. 

För Kumla Hockey blev det förlust borta med Grums IK som segrade med 4-3. Det stod 2-2 i tredje perioden när Grums på kort tid satte två raka mål och gick upp till 4-2. 

Med ett par minuter kvar reducerade Kumla till 4-3, men närmare kom man inte. 

Viktor Greveback, Linus Nilsson och Jacob Ericsson-Jerlström gjorde Kumlas mål. Ett Kumla som nu måste vinna två i rad mot Grums för att inte säsongen ska vara över. 

Nästa match är på lördag. Kumla spelar då hemma och Hallsberg borta.

Annons

Nyheter