Gå till innehåll
Sydnärke / Hockey
En grupp hockeyspelare poserar för ett foto.

IFK Hallsberg tackade av sina materialare Joakim Säw och Rolf Rosén innan matchen. De bjöd därefter på seger.

Hallsberg och Kumla klara för kval uppåt

Publicerad: 16 February 2024 23:48

IFK Hallsberg Hockey tog sjätte raka segern under fredag kväll i Division 2 och får därmed kvala uppåt istället för neråt. Samtidigt säkrade Kumla Hockey seriesegern efter att vunnit med hela 9-1.

IFK Hallsberg Hockey var kanske inte uträknade, men domaren hade definitivt räknat till 9 innan de reste sig. Efter en riktig formsvacka så kom vändningen med en derbyseger på straffar borta mot Kumla. 

Därefter gick det av bara farten med fem segrar till. 

Trogna materialare tackades av 

Det var dock först efter kvällens seger de tog sig över kvalstrecket. Klara 5-1 i Sydnärkehallen mot Hallstahammar samtidigt som konkurrenten Fagersta föll med 2-4 hemma mot Arboga. Oskar Holmstedt gjorde tre mål för Hallsberg. Daniel Lindberg och Martin Modigs ett vardera. 

Värt att nämna är även att föreningen inför matchen tackade av sina trogna materialförvaltare Joakim Säw och Rolf Rosén. Efter 30 år som materialare i Hallsberg gjorde de båda sista seriematchen. 

“Generationer av hockeyspelare i Hallsberg har haft hjälp av dessa två eldsjälar vid sidan av isen under 30 år”, skriver IFK Hallsberg Hockey på sin Facebooksida. 

Kumla säkrade serieseger

Kumla var sedan länge klara för kval uppåt. Deras form har dock varit sviktande senaste tiden, men med hela 9-1 borta mot Smedjebacken säkrade laget seriesegern. 

Efter 28 omgångar så vann Kumlas Viktor Greveback såväl seriens mål som poängliga. Greveback har stått för 35 mål på 28 matcher och hans 53 poäng räckte precis till att vinna poängligan med. 

Även Linus Nilsson från Kumla Hockey var i topp. Han noterade 35 assist på 28 matcher, vilket var sju fler assist än närmaste spelare. 

Kval inleds på onsdag

I kvalet för Hallsberg väntar nu Valbo HC i bäst av tre matcher. 

Valbo vann sin serie i Division 2 överlägset och har dessutom två av matcherna hemma, så de blir en tuff nöt att knäcka. Men Hallsberg är ju i kanonform och har inget att förlora, så visst finns chansen. 

Kumla Hockey ställs mot Grums IK i bäst av tre. 

Grums kom fyra i sin serie och Kumla har fördel av två hemmatcher. Kvalet inleds på onsdag. Hallsberg spelar då hemma och Kumla borta. Vid vinst i matchserien så väntar nytt motstånd. Förlust och lagen är utslagna och säsongen över.

Annons

Nyheter