Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Barnboksförfattaren Anna har släppt ny bok

Anna Nordin har tidigare skrivit om den populära barnboksfiguren "Stickis". Nu har hon släppt en ny bok som heter "Hålla Hand" som vänder sig till mindre barn.

Vad är det för ny bok du skrivit Anna?

- “Hålla Hand” är en pekbok som handlar om att vi är lika fast vi är olika och att vi ska hålla ihop, allihop! Den har korta meningar på varje sida och lär barnen vad djurens “händer” heter. Tass, hov, klöv osv. Den är utgiven på Idus förlag och illustratör är Christine Tomtlund. Bilderna är magiska! Kolla gärna hennes hemsida: www.tomtlund.com och Instagram christinetomtlundart.

Anna Nordin med sin nya bok. Anna Nordin med sin nya bok.

Vilken bok i ordningen är detta för dig?

- Det beror på hur man räknar. Jag har ju gett ut “Stickis igelkotten som ville ha en kram”, “Stickis igelkotten och den nerskräpade skogen” och “Stickis målarbok” (Tillsammans med Mattias Nordin som är illustratör). Sen har jag varit med i boksamarbetena “De magiska 29”, “En bokstavsvärld”, “Sniffa på siffror med Matte Ma och Tiken” och gästdiktat i Mia Mellströms bok Koka Poesi - att skriva dikter för och med barn. Det här blir alla fall den tredje boken som jag har skrivit helt och hållet.

Hur gick med att sälja böckerna om “Stickis”?

- Det har gått jättebra med Stickis! Första boken är slutsåld. Tvåan är också slutsåld. Trean, som är planerad, ligger och väntar lite grann till pandemin har blåst över.

Vad jobbar du med, förutom din syssla att skriva böcker, och var bor du nu?

- Jag bor i Ormesta utanför Hallsberg nu. Jag är fortfarande anställd på förskola, men just nu föräldraledig och hemma med våra två barn.

Vad känner du om resultatet för din nya bok “Hålla hand”?

- Love it!

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-18 13:24
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.