03 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Årets konstslinga med Göran Fristorp-konsert

Visartisten Göran Fristorp, också en kulturhändelse av rang.Visartisten Göran Fristorp, också en kulturhändelse av rang.

Årets Konstslinga närmar sig med utställningar på 19 platser i Kumla, Hallsberg och Örebro varav några nya och med final söndag 6 oktober med konsert i Kumla kyrka av Göran Fristorp.

Konstslingan om hösten har blivit en etablerad kulturhändelse i Sydnärke och årets upplaga 5-6 oktober följer upptrampade stigar till konstnärsateljéer, gallerier och museer. Samt tillfogas - förutom att konsten i sig ständigt förnyas - ett knippe nyheter:

Kånsta kvarn i Sköllersta, känd och omdebatterad efter "Sommar med Ernst", har utställningar i flera plan. Kavat snickeri i Fiskinge, Odensbacken, hälsar välkommen med raggmunk och fläsk! A.r.t. i Hidingsta är en ny ateljé att besöka för att skåda måleri och skulptur. Inne i Kumla bibliotek lanseras Ungas Konstlinga.

Startar konstförening

 Ständige arrangören Bosse Eriksson, som fick Kumla kommuns kulturpris förra året för det 10-årsjubilerande evenemanget, har nu även startat en konstförening för intresserade. Utlottning av konst, resor och studiebesök är lockbeten. 

Konstlingan 2019 avslutas med gitarristen och sångaren Göran Fristorp i Kumla kyrka på söndagkvällen kl 18. (LLz)

Mer info HÄR

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-16 21:07
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.