Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Klart med fria resor till vaccinering

Den som behöver resa kollektivt kommer från och med den 15 februari att kunna resa kostnadsfritt till vaccinationen mot covid-19 i likhet med vad som gäller för andra typer av besök hos hälso- och sjukvården. Detta meddelar Regio Örebro län under måndagen.

Den som har färdtjänsttillstånd kommer också kunna resa till vaccinationen, utan att behöva betala egenavgift för resan.

Uppgifterna fastslås i ett pressutskick från Region Örebro län.

SMS gäller som biljett

- I första hand ser vi gärna att den som ska vaccinera sig tar sig till platsen för sticket på egen hand genom att till exempelvis cykla, gå eller åka bil. Men eftersom alla inte har den möjligheten ser vi de kostnadsfria resorna som ett gott alternativ. I nuläget är det viktigaste att alla som vill vaccinera sig har möjlighet att göra det på ett så smidigt sätt som möjligt, säger Nina Höijer (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Den som bokar tid för vaccination via 1177.se kommer att få ett sms som kvittens och det är det som sedan gäller som biljett för resan med buss.

Den som har ett giltigt färdtjänsttillstånd kan resa med färdtjänstens fordon och bör då boka resan i så god tid som möjligt. Den som har intyg för sjukresa får inte resa med Serviceresor till och från vaccination, då detta inte räknas som ett vårdbesök.

Det går inte heller att få ersättning för att resa med egen bil.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-08 16:36
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.