Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Fotbollspremiärer skjuts upp

Stoppar bollen igen. Seriepremiärer skjuts upp till 22-23 maj. Richard Cullen heter målvakten på bilden. Foto Public Domain.Stoppar bollen igen. Seriepremiärer skjuts upp till 22-23 maj. Richard Cullen heter målvakten på bilden. Foto Public Domain.

FOTBOLL: Seriepremiärerna för lagen i Sydnärke skjuts upp i minst tre veckor på grund av pandemin. Och det kan ta ännu längre tid.

På måndagen bekräftade Svenska Fotbollförbundet vad många lagledare och spelare anat, det blir inga premiärmatcher kring 1 maj. De skjuts upp i första hand till 22-23 maj. Restriktionerna gäller för damernas div 1 och lägre serier liksom för herrarnas div 2 och lägre.

Det innebär att IFK Hallsbergs hemmapremiär 1 maj skjuts upp flera veckor liksom IFK Kumlas och Yxhult IF:s första matcher i div 2.

Om inte restriktionerna lättat senast 10 maj skjuts seriestarten upp ytterligare till 5-6 juni, meddelar förbundet, som även ska utreda vilken som är absolut sista dag för seriestart innan man måste inrikta sig på en enkelserie, som förra säsongen.

Utomhus mot inomhus

- Man kan känna att det inte är rättvist, kommenterar Henrik Svensson, IFK Hallsberg. Det är ingen röd tråd i samhället för hur smittspridningen begränsas. Medan våra spelare är utomhus räcker det att åka till Marieberg för att se hur många som rör sig inomhus.

Medan Allsvenskan och div 1 får springa och sparka förbjuds det för de lägre divisionerna, orsaken är att spelarna i de högre divisionerna får betalt och att restriktionerna därför anses slå onödigt hårt. Att åtsklliga herrspelare får betalt även i div 2 och 3 räknas inte.

Folkhälsan riskeras

- Det känns tokigt, säger Henrik Svensson. Man borde även ha ett folkhälsoperspektiv på fotbollen, att det är viktigt att folk idrottar. Den som inte har det där extra drivet för att fortsätta som det är nu kan var förlorad för idrottsrörelsen.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-26 21:25
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.