28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

BESLUT: Endast halva säsongen spelas

Endast hälften av matcherna kommer att spelas för IFK Kumla i division 2 i år. Seriestart mitten av juni. Foto: Anders BjörkEndast hälften av matcherna kommer att spelas för IFK Kumla i division 2 i år. Seriestart mitten av juni. Foto: Anders Björk

FOTBOLL: Svenska Fotbollsförbundet har tagit beslut om att halvera säsongen och ha seriestart i mitten av juni för förbundsserier. Detta beslut påverkar IFK Kumla och Yxhult IK:s herrar och IFK Hallsbergs damer.

Med anledning av Coronaviruset och dess påverkan på fotbollen har förbundet de senaste veckorna fått många frågor gällande seriespelet. Gällande div 2 och 3 för herrar och div 1 för damer har nu beslut fattats.

Möter alla en gång istället för två

Förbundsstyrelsen fattade under tisdagen beslutet att seriestarterna för dessa serier senareläggs till sommaren med start mitten av juni och dessa serier spelas som enkelserier med synkronisering mot distriktsserierna.

Det betyder alltså att man bara möter varje lag en gång istället för två.

IFK Hallsberg tog steget upp till division 1 förra säsongen. Foto: Lars Litzén

Tävlingsavdelningen kommer nu att påbörja arbetet med detaljfrågor kring exakt seriestart och spelordning och kommer att återkomma till er senast den 9 april, skriver förbundet till de berörda föreningarna.

Rätt beslut tycker Yxhult

I Sydnärke handlar det om IFK Kumlas herrar i division 2. Herrarna i Yxhult IK i division 3 och IFK Hallsbergs damer i division 1. Beslut för distriksserier och ungdomsfotboll är inte taget ännu, men väntas snart.

- Jag tycker det är ett helt riktigt beslut i dessa tider. Risken med att spela nu och eventuellt få en smitta i laget innebär ju att alla övriga spelare, ledare hamnar i karantän och skulle få stor påverkan på spelschema m.m.

- Tycker att man bör göra likadant med distriktetsserier och ungdomsfotbollen. Det handlar inte om att smitta sprids via publik utan kontakten spelare emellan som jag ser som det största hotet, säger Yxhults ordförande Ove Lindqvist.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-25 11:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.