Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Fossilbilar regerar fortfarande

Det säljs fler laddbara bilar. Men fortfarande är de flesta bilar vanliga fossil-bilar. Foto: Erik LodettiDet säljs fler laddbara bilar. Men fortfarande är de flesta bilar vanliga fossil-bilar. Foto: Erik Lodetti

Under september var fyra av tio bilar som såldes i Örebro län antingen en elbild eller en laddhybrid. Men fortfarande är bensin det i särklassigt vanligaste drivmedlet för nya bilar.

Trots att det såldes större andel laddbara bilar i september än någon gång tidigare i länet är det fortfarande vanligast att man väljer en bensinbil. Kanske beror det på att det fortfarande är rätt stor osäkerhet om var man ska ladda sin laddbara bil, som vi berättade om förra veckan.

Flest rena elbilar

Av de 1 412 nya bilar som registrerats i Örebro län under det tredje kvartalet är 36 procent laddbara. Av dessa var 59 procent rena elbilar, resten laddhybrider.

62 procent av bilarna är dock fossildrivna. Då har så kallade elhybrider räknats med. Alltså hybridbilar och så kallade mildhybrider som inte går att ladda. Av den totala bilförsäljningen utgjorde de cirka 12 procent under tredje kvartalet.

Färre dieslar

37 procent av alla bilar som såldes var helt vanliga bensinbilar. Den stora skillnaden, minskningen mot tidigare, står dieselbilarna för. Drygt 15 procent av de nya bilarna som såldes tredje kvartalet är dieseldrivna. Minst andel, bara knappt 2,5 procent, stod bilar som drivs på förnyelsebara bränslen för. Alltså bilar byggda för e-85, biogas, vätgas och liknande.

Allt enligt nyhetsbyrån Newsworthy som brutit ut statstik åt oss.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-07 11:33
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.