Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
19 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Över 50 nya fall i Kumla senaste veckorna

Den senaste statistiken kring covid-19 i Sydnärke visar precis som förra veckan att Kumla har klart flest fall och tilldelas ett rött ljus för sin utveckling. Över 50 nya fall på två veckor noteras. Askersund ligger fortsatt lågt, "bara" ett nytt fall de senaste två veckorna.

Det är nyhetsbyrån Newsworthy som varje vecka sammanställer en rapport baserat på statistik från Folkhälsomyndigheten om olika kommuner. Utvecklingen i Örebro Län sticker faktiskt ut just nu som ett av de mest drabbade områdena.

Askersund och Laxå ligger lägre

Kumla sticker ut med 52 nya fall av covid-19 under två senaste veckorna. 31 av dessa fall rapporterades vecka 42. Det innebär att Kumla fortsatt får ett rött ljus, ett system som är till för att kategorisera smittorisken i olika områden.

Hallsberg har 17 nya fall senaste två veckorna och får ett gult ljus. Lekeberg har 11 nya fall och får också ett gult ljus. I Askersund och Laxå är dock smittspridningen fortsatt låg. Även om Laxå får ett gult ljus efter tre nya fall på två veckor.

Kumla på plats sex i hela landet

Askersund har ett nytt fall på två veckor och får grönt ljus.

I hela Örebro län har det rapporterats 590 nya fall de senaste två veckorna. 438 av dessa fall är från Örebro som just nu bedöms som tredje mest utsatta kommunen i landet. Kumla är också med på denna inte så roliga lista med en sjätteplats.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-10-22 15:59
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.