15 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Frias från fortkörning

Mannen hävdade att han det inte var han som fångades på fartkameran i sin bil, utan någon annan som han inte ville namnge. Nu har han friats i Tingsrätten. 

Tisdagen den 19 mars klockan 13.03 fångar en fartkamera en fortkörare på riksväg 50 vid Aspabruk. Enligt kameran har bilföraren kört 90 kilometer på en sträcka där 80 kilometer är högsta tillåtna hastighet.

Hävdade att han var på jobbet

Man jämför fotografiet på fortköraren med ägaren av bilen, en man i 60-årsåldern hemmahörande i Sydnärke, och konstaterar att det är likt. Därefter skickar man ut böter för fortkörning till mannen.

Men mannen nekar och det blir en förhandling i tingsrätten. Inför domstolen säger han att det inte är han på bilden: vid den tidpunkten är han på jobbet. Det säger mannen sig kunna bevisa genom att visa att han stämplade in den dagen kockan 7 på morgonen.

Dessutom berättar mannen att han lånat ut bilen till en bekant; han vill inte berätta vem det är eftersom det är en utsatt person.

Tingsrätten konstaterar att det finns stora likheter mellan den bilförare som fångats av fartkameran och ägaren till bilen. Vidare noterar tingsrätten att det är fullt möjligt att lämna arbetsplatsen utan att stämpla ut.

Men det är ändå inte uteslutet att det kan vara som mannen säger att det är någon annan som kör bilen. Därför frias mannen från Sydnärke från misstankarna om hastighetsöverträdelse.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-02 18:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.