26 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Tar bort besöksavgiften för digital mottagning

Från den 15 september blir besök på Folktandvården Region Örebro läns digitala mottagning kostnadsfria för patienter. Tidigare har det uttagits en avgift.

Folktandvården fastslår detta i ett pressutskick från Region Örebro Län.

Genom appen “Digital mottagning Region Örebro län” kan patienter träffa en tandläkare i ett digitalt besök. Patienter kan ställa frågor och få hjälp med lindriga besvär som inte kräver ett besök på en klinik. Det kan till exempel handla om besvär från visdomständer, ilande tänder, käkledsbesvär, mindre tandskador och frågor om egenvård för både barn och vuxna.

- När vi startade den digitala mottagningen i slutet av april var intresset stort och många patienter bokade besök, men sedan har besöken minskat. För att öka antalet patienter provar vi att ta bort besöksavgiften under resten av projekttiden, säger Therese Svanbäck, projektledare Folktandvården Region Örebro län.

Folktandvårdens digitala mottagning är ett projekt som pågår till den 30 juni 2021.

Nyttan med ett digitalt tandvårdsbesök är att patienten snabbt kan få en bedömning av en tandläkare. Kräver besvären behandling på en klinik eller räcker det med egenvård? På så sätt minskas antalet fysiska besök som inte är nödvändiga, vilket gynnar både patient och klinik.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-15 11:41
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.