Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Ny busslinje från Hampetorp till Kumla föreslås

Majoriteten i Region Örebro Län (S, C och Kd) föreslår en ny busslinje som ska gå från Hampetorp via Odensbacken, Sköllersta och slutligen Kumla. Linjen träder i så fall i kraft i slutet av 2021.

Under våren och sommaren har trafikförslaget som gäller kollektivtrafiken i den sydöstra länsdelen varit ute på remiss till Örebro, Kumla och Hallsbergs kommuner. Nu har samhällsbyggnadsnämnden i Region Örebro län fått information om synpunkterna och ett förslag om en ny linjesträckning där två av de föreslagna linjerna att tas bort, blir till en ny sträckning.

Beslut fattas 23 september

- Under sommaren bad jag regionens utredare att kika på förlaget ytterligare en gång och vi kan nu se att det är möjligt med en ny variant av busslinje, säger Nina Höijer.(S) ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden i ett pressutskick.

Den nya busslinjen planeras att gå mellan Hampetorp-Odensbacken-Sköllersta och Kumla med två turer på morgonen och två på eftermiddagen, Turerna ska främst prioriteras efter gymnasieelevernas behov.

- För att klara sparbetinget ser vi tyvärr inte ut att kunna behålla linjen som nu går från Brevens Bruk och den mellan Hjortkvarn och Hallsberg, säger Nina Höijer.

Beslut fattas om den nya trafiken i samhällsbyggnadsnämnden den 23 september. Den träder sedan i kraft i december 2021. Fyra linjer väntas försvinna. 722 Hampetorp, 723 Kilsmo, 728 Hjortkvarn och 740 Kumla-Odensbacken. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-08-24 15:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.