Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
25 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Flera samtal om mystiska flygfarkoster

Under onsdag kväll har polisen i Örebro län mottagit flertalet samtal om mystiska flygfarkoster i skyn. Det ska dock inte vara några flygande tefat, utan finns en annan förklaring.

Efter att många ringt till polisen för att berätta om sina iakttagelser uppe bland molnen har polisen publicerat en text om vad som ligger bakom. Den har följande innehåll:

"Vi har haft patruller ute för att utreda om den rapporterade luftaktiviteten utgör brott, men kunnat konstatera att polisen inte kommer att kunna ingripa. Det är i de fall anmälningarna avser sannolikt planeterna Jupiter och Venus som för tillfället befinner sig i konjunktion. 

Det innebär att de framträder på himlen som två täta ljuspunkter som kan misstas för en flygfarkost. Polisen kommer inte vidta några ytterligare utredningsåtgärder avseende himlaaktiviteten". (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-03-01 22:28
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla