01 December 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Familjecentralerna fick gåvor av Ikea.

Marita Jonsson från Familjecentralen i Hallsberg,  Lena Eriksson från Familjens hus i Kumla och Ann-Carin Aslaksen från Ikea, med en vagn full med grejer. Foto:Henrik ÖstenssonMarita Jonsson från Familjecentralen i Hallsberg, Lena Eriksson från Familjens hus i Kumla och Ann-Carin Aslaksen från Ikea, med en vagn full med grejer. Foto:Henrik Östensson

Tidigare under måndagen mottog representanter från familjecentralerna i länet gåvor från Ikea i form av utrustning för utelek, pennor och en hel del annat. Att kommunala verksamheter får gåvor av Ikea tillhör inte vanligheterna men är en del i företagets ambition att hjälpa till under pandemin.

– Det här går via Rädda barnen, som vi samarbetat med länge, både på globalt, nationellt och lokalt plan, berättar Ann-Carin Aslaksen på Ikea.

– Pandemin har gjort att vi undersökt hur vi kan hjälpa till i närområdet, stötta samhället lokalt under pandemin, fortsätter hon.

Det är Rädda barnen som påvisat behovet av stöd med saker till Familjecentralerna.

– Vi har gjort mer saker. Vi har bland annat skänkt blommor till äldreboenden för att öka trevnaden under isoleringen och skänkt mat till Statsmissionen.

Mer verksamhet utomhus

På plats för att hämta gåvor var Marita Jansson från Familjecentralen i Hallsberg och Lena Eriksson på Familjens hus i Kumla.

– Det här är mycket välkommet. Covid-19 har ju tvingat oss att tänka i nya banor, förändra verksamheten. Vi har bland annat flyttat ut en hel del verksamhet utomhus. Det gjorde att vi behövde saker för att var utomhus med barnen, berättar Lena och visar i den fullpackade vagnen. Där ligger bland annat picnickfiltar, en piltavla, bollar, böcker, målarböcker och färgpennor, kritor och liknande.

– Vi fick ett erbjudande om det här och fick helt enkelt komma med en önskelista på vad vi behövde, säger Lena Johansson.

Familjecentralerna är en kommunal verksamhet där man samlar Barnavårdscentralen, mödravårdscentralen, öppen förskola samt socialtjänsternas öppna, förebyggande arbete under samma tak, i en sammanhållen verksamhet. I vissa kommuner samarbetar man även med Svenska kyrkan.

– Vi är ett stöd till familjerna, framför allt för de med barn upp till sex år, men vi har även verksamhet inriktad till äldre barn, en mötesplats för föräldrar och barn i olika åldrar, berättar Marita Johansson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-06-22 16:23
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.