28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Våldförde sig på ung kvinna i Sydnärke

Två års fängelse för våldtäkt döms en 31-årig man till av Örebro tingsrätt efter ett övergepp mot en ung kvinna i Sydnärke 2017.

Det var i februari 2017. Den unga kvinnan hade varit på fest med kompisar i Sydnärke och hon var kraftigt berusad. Hon märkte knappt att hennes mamma kom hem med en 31-årig man lite senare på natten.

Hon vaknade upp av att den 31-årige mannen gav sig på henne och genomförde samlag. Hon berättar att hon var panikslagen, rädd och kunde inte göra motstånd eller säga ifrån. Därtill var hon kraftigt berusad.

Så fort mannen lämnat bostaden på morgonen ringde den unga kvinnan en kompis och berättade var som hänt. De ringde också till polisen.

"Gör saker i sömnen"

Den 31-årige mannen nekar till anklagelserna om att han skulle ha våldfört sig på kvinnan. Han menar att han ibland gör saker i sömnen och om det skett något skulle han sakna uppsåt, som det heter på juristspråk. 

Den förklaringen är inte rimlig, menar tingsrätten. Det är inte möjligt att i sömnen ta av någon annan underkläderna, och dessutom vända kroppen om och genomföra samlag. Och att den unga kvinnan skulle frivilligt ha gått med på samlagen är inte heller troligt. Den unga kvinnan är homosexuell och har aldrig haft någon pojkvän, resonerar tingsrätten.

Därför döms 31-åringen till två års fängelse för våldtäkt. Han ska också betala 140 000 kronor i skadestånd till den unga kvinnan. (/KH)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-21 12:52
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.