13 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Fängelse för grovt rattfylleri

Söndagen den 31 maj kör en kvinna på riksväg 50 söder om Askersund. Framför sig har hon en lastbil med släp som vinglar över körbanorna. Trots att det är en 2+1-väg vågar hon inte köra om, hon bedömer att det är alldeles för farligt. Hon ringer polisen.

En del andra bilister chansar: några blir trängda och får avbryta omkörningarna, andra klarar av att ta sig förbi det vinglande fordonet.

Kvinnan följer efter lastbilsekipaget ända till Brändåsen där chauffören svänger in och parkerar. Den kvinnliga bilisten följer efter och går fram till förarhytten. Där känner hon hur det luktar sprit.

Polisen är snart på plats och en provtagning visar att chauffören har 2,5 promille alkohol i blodet.

Eftersom lastbilschauffören hör hemma i Litauen häktas mannen; risken för att han ska försvinna ut landet är för stor.

Nu har den 61-årige lastbilschauffören dömts för grovt rattfylleri. Eftersom han kört ett stort fordon på en trafikerad vägsträcka och varit kraftigt berusad döms han till tre månaders fängelse. Han ska stanna kvar i häktet tills domen vunnit laga kraft. Mannan ska också betala 400 kronor för provtagningen och 800 kronor till Brottsofferfonden.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-07-13 11:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.