28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Satsar på ölresa till Italien

Maltmagnus i Kumla kommer 13-17 Maj att ordna en resa till, Agriturismo San Ottaviano,Toscana. Här nedan förklarar Veronica Lindroos varför.

"Vi på maltmagnus.se gjorde succé med vår hembryggarfestival Imagine this! Homebrewing Festival i oktober här i Kumla. Nu dröjer det dock två år till nästa festival och visst ska vi ha kul även innan dess?!

Vi presenterar nu ett nytt slags event, vår Beercation*! Vi anordnar ett event i Toscana på en Agriturismo där vi tillsammans utforskar italiensk hantverksöl och vad regionen har att erbjuda. Det blir både Beer Makers Dinner, ölprovningar, rundtur i gårdens mikrobryggeri Birra De´Neri där vi även brygger öl tillsammans.

Vi kommer bland annat även lyssna till Renato Nesi som är en tungviktare inom hantverksöl i Toscana. Han är bl.a. författare av guiden "La via della birra Toscana", den första guiden som förenar öl och turism inom regionen.

Varför väljer vi Italien och är det en öldestination att tala om? Den italienska Craft Beer scenen är på stark framfart, här finns spännande bryggerier som i kombination med maten, kulturen och klimatet gör det till en perfekt "Beercation"!

Vi på MaltMagnus har sedan många år tillbaka besökt Italien där vi har flera leverantörer och upptäckte denna Agriturismo och bryggeri förra sommaren. Det här eventet ger oss en möjlighet att fortsätta missionera om hantverket som ölbryggning i mindre skala handlar om, lyckan i att brygga sin egen öl, kulturella utbyten och viljan att ge våra kunder det där lilla extra.

Idag suktar vi alla efter upplevelser, det vill vi att våra kunder ska förknippa oss med, extraordinära sådana! *Beercation = en destination där ölet utgör anledningen att resa"

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-21 15:34
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.