Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

De sköt på sportlovet

I mitten lär Eva Godlund Edvin Månsson att skjuta med båge. Foto Henrik ÖstenssonI mitten lär Eva Godlund Edvin Månsson att skjuta med båge. Foto Henrik Östensson

Något vidare vinterväder att sporta i på sportlovet har det inte varit så här långt. Men skjuta pil går bra, speciellt om det sker inomhus. Järnvägens bågskytteförening höll i vanlig ordning prova-påskytte på sportlovet.

– Vi brukar alltid köra prova på på tisdagen och torsdagen på sportlovet. I tisdags var det nog fler aktiviteter som lockade. Då blev vi bara 25 personer. I dag är det betydigt fler här, ett helt fritids bland annat, berättar Eva Godlund, veteran i föreningen.

Det brukar alltid bli ett litet uppsving efter sportloven, även om föreningen har nybörjarskytte varje vecka, både på måndagar och onsdagar.

– Vi har haft en enastående tillströmning av folk det senaste året. Vi hade 189 medlemmar vid årsskiftet, vilket är rekord. Vi brukar vara mellan 40 och 50 på nybörjarträningarna. Då är det full fart här, säger Eva Näslund.

– Det roliga är att vi nu har flera duktiga unga skyttar, som själva är med som ledare vid nybörjarskyttet.

En av dem är Inez Sundelin, från Östansjö, 10 år. Inez berättar att hon skjutit i två år.

Är det inte svårt att lära folk skjuta?

– Jo lite, men jag minns ju hur det var när jag lärde mig, säger Inez.

Hon ska snart åka på sin första tävling utanför klubben, Junior-SM, som går i Timrå.

– Det ska bli jätteroligt säger hon.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-02-20 12:01
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.