15 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Skapat egen kanal för sin motorpassion

Christian Björk och Victor Grandeberg lutade i garaget mot en Mazda MX-5. Foto: Anders BjörkChristian Björk och Victor Grandeberg lutade i garaget mot en Mazda MX-5. Foto: Anders Björk

Christian Björk och Victor Grandeberg delar ett stort intresse för bilar och motorcyklar. Nu har de nyligen startat en egen kanal, med namnet GrandExperience, där de provkör, spelar in och betygsätter fordonen.

Victor Grandeberg och Christian Björk bor båda i Kumla. Victor jobbar på Malmbergs Elektriska och Christian som servicetekniker i Örebro. Tillsammans delar de en passion för bilar, motorsport och bågar.

Drog igång i mars

- Vi har haft en gemensam hobby i många år och talat om att vi ska göra något ihop och vid årsskiftet bestämde vi oss för det här och i mars drog vi igång, säger Victor.

"Det här" är en kanal som går under namnet GrandExperience. Här kommer grabbarna att tillsammans testa olika fordon som sen betygsätts i välklippta filmer. De har dessutom intresse för bygg, skytte, jakt och teknik så även om motor är det primära, kommer det dyka upp annat med.

Även olika motorcyklar kommer att testas hos GrandExperience. 

- Båda två gillar att ha många bollar i luften och att greja med väldigt mycket, säger Christian Björk.

Det är inget avlönat jobb de sysslar med utan en fritidssysselsättning de tycker om. Men finns målet att de ska tjäna pengar på det framöver?

- Målet är inte att kunna leva på det här, det är mer en kul grej. Men vi siktar högt och hur det utvecklas får framtiden visa, fastslår Victor Grandeberg.

Mazdan får högt betyg

Vid undertecknads besök har Victor och Christian en ny Mazda MX-5 i garaget. Den har de fått låna från Mazda i Sverige för provkörning, bland annat har de varit på flygfältet i Laxå och blåst på med full gas.

- Vi har fått köra stenhårt med den och det är jättekul, tittarna vill ju se sånt, säger Victor.

I Laxå finns ett litet flygält. Där gavs tillåtelse att ösa på med Mazda MX-5.

Och vad blir ert betyg på denna Mazda?

- Jag är imponerad av den. Det är en sportbil som inte är så dyr och är väldigt rolig att köra, man får mycket bli för pengarna. Jag ger den åtta av tio, svarar Victor.

- Den är otroligt rolig att köra, mycket körglädje för pengarna, jag instämmer i betyget, säger Christian.

Mycket elbilar framöver

Kan ni säga något om hur framtiden ser ut kring bilar?

- Det kommer att bli mycket fokus på elbilar och man märker av att det är helt nya personer som tidigare mest varit intresserade av teknik som även blivit det av bilar när det kommit och kommer alltmer elbilar, säger Victor.

Man samarbetar redan med flera välkända bilmärken. Tidigare har man bland annat provkört Mercedez, Nissan, Ferrari och Polestar. Betänk då att deras resa nyss börjat. 

- Det som känns roligt är att företag insett att de kan nå ut via oss på såpass kort tid. Vi har redan blivit kontaktade av flera företag som vill inleda ett samarbete, berättar Victor.

Finns få som håller på

Det finns inte många inom landet som sysslar med det Victor och Christian gör. I Stockholm har de dock en bekant som hållit på ett tag och är stor inom området.

- Han sysslar endast med sportbilar. Vi har dock inte sett någon som sysslar med liknande gällande motorcyklar och vanliga bilar. Vi har ju barn båda två och har även ett intresse för familjebilar, så såna inslag kommer också, avslutar Victor Grandberg.

Den som följa killarnas resa kan göra det under namnet GrandExperience på Youtube och Instagram. Här är ett klipp som visar testet av Mazda MX-5 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-04-29 14:14
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.