Gå till innehåll
Sydnärke / Brott
En blå och vit flagga vajar i himlen.

Färdtjänstadministrationen på Region Örebro län har drabbats av dataintrång. Pressfoto: Region Örebro län.

Region Örebro län drabbat av dataintrång

Publicerad: 26 February 2024 14:28

Färdtjänstadministrationen har drabbats av ett dataintrång, det rapporterar Region Örebro län via ett pressmeddelande under måndagen. Ett 60-tal personer ska vara berörda, men man ser inga tecken på att information har spridits utanför den aktuella organisationen. Händelsen är anmäld till Integritetsmyndigheten (IMY) och Polisen.

Region Örebro län berättar i pressmeddelandet att det är ett begränsat antal äldre ärenden som drabbats av intrånget. Resultatet av intrånget är att datafiler har blivit låsta så de inte går att öppna. Ett 60-tal personer är berörda och Region Örebro län kommer i närtid att kontakta dessa.

– Systemen som hanterar färdtjänst påverkas inte av händelsen utan resenärer bokar, åker och betalar på vanligt vis, säger förvaltningschef Petter Arneback Hjulström.

Region Örebro län beskriver vidare att man, för att minska risken för liknande incidenter, för ett kontinuerligt arbete för att höja säkerheten utifrån ökade och förändrade hotbilder. Där ingår även IT-miljön som drabbades av just denna incident. (SWa)

Annons

Nyheter