25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

”Det ska vara glädje”

Ordnar danskväll för bröstcancerfonden

Oktober månad är den månad då bröstcancerfrågan uppmärksammas  extra med bland annat rosa bandet-galan. En som vill bidra till forskningen kring bröstcancer är Linn Fägersten, som tagit initiativ till en öppen danstimme i Kumlaby skolas gymnasiksal.

Linn är 20 år och kommer från Kumla men bor sedan två år i Örebro. Hon studerar till sjuksköterska och är inne på sitt andra år. - Om allt går som jag vill är det först och främst barnmorska jag vill jobba som i framtiden.

Arrangemanget är något Linn kom på spontant - dans
i gympasalen en timme till peppande musik som hon kommer hålla i kl 18 till 19 på onsdag 22 oktober. Och hon vill att det hela ska vara i glad och positiv anda.

- Allt kommer vara väldigt basic, inga konstigheter, det är för glädjens skull. Alla ska kunna vara med oavsett ålder, liten eller stor eller om du är funktionshindrad, man är med på sina villkor helt enkelt, det går bra att bara komma dit, säger Linn

”Event på facebook”

Det tog bara en halvtimme från att tanken kom upp i huvudet tills det var klart med bokning, berättar hon

- Jag började med att kontakta fritidsförvaltningen i Kumla och de sa att det bara var att boka och då gjorde jag det samt skapade ett event på facebook för att kolla av intresset.

- Och för att få folk att komma och bli intresserade så tänkte jag på att göra alltihop för bröstcancern då oktober är bröstcancermånad, berättar Linn Fägersten.

Alla pengar till bröstcancerfonden

- Det kommer kosta 40 kronor att gå in och alla pengar går till bröstcancerfonden. Jag vill bidra till något bra och det är inget jag vill tjäna pengar på utan det här är något som ska vara i glädjens tecken, och man behöver inte förboka sig eller något, gympasalen är stor så det är bara att komma ner, säger hon.

Och tillägger:

- Det har redan kommit in pengar från folk som inte kan komma men har sett eventet på facebook och tycker att det är en bra grej och jag både tror och hoppas att det uppskattas.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2014-10-17 0:05
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.