Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

En sprakande eldvecka väntar

Nu är det dags igen för årets upplaga av Eldveckan Tiveden-Vättern. Arrangemanget hålls vecka 44 för tredje året i följd, och det är olika aktörer inom besöksnäringen som visar sina verksamheter.

Under årets Eldvecka finns chansen att prova på en rad olika aktiviteter, som exempelvis flera olika vandringspaket och olika erbjudanden på boendeanläggningar och restauranger. Aktörer i de tre kommunerna Karlsborg, Laxå och Askersund deltar och i Askersund arrangeras även en stadsvandring på temat eld. 

Elden som förändrade Askersund

– En nyhet för i år är att det torsdagen den 4 november finns chans att följa med på en spännande guidning genom Askersunds gamla kvarter och höra berättelserna om hur elden förändrat staden och lämnat tydliga spår efter sig, säger Linnéa Björk, informationsutvecklare på Visit Askersunds turistinformation, i ett pressmeddelande.

Andra exempel på arrangemang under Eldveckan är en konstutställning i Tived, en eldjonglör i Torgparken i Askersund och urskogsvandring i Tivedens nationalpark med eldkurs och öringsafari. 

– Eldveckan Tiveden-Vättern är ett sätt att skapa en plattform för besöksnäringen och bidra till att förlänga säsongen. Vi erbjuder naturupplevelser, berättelser, gemenskap och höstmys under hela vecka 44, säger Linnéa Björk. 

För mer information, gå in på: www.visitaskersund.se

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-27 9:47
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.