Gå till innehåll
Sydnärke

Verdis Shakespeare-tragedi Macbeth inleder den nya säsongen från Metropolitan i New York.

Ny operasäsong
med introduktion

Publicerad: 7 October 2014 20:48

Folkets hus i Kumla öppnar på lördag en ny säsong med direktsändningar av opera från Metropolitan i New York. Först ut är Verdis Macbeth. Nytt är en introduktion av föreställningen som görs av operakännaren Margareta Rörby.

Margareta Rörby berättar om kvällens föreställning.

Föreställningen på Folkan börjar kl 19 och introduktionen kl 18:15 en trappa upp pågår cirka en halvtimme och är gratis.

Det är Margareta Rörby från Stockholm som leder introduktionerna. Hon har en bakgrund i Sohlmans musiklexikon, där hon var redaktör för operaartiklarna. Hon har även varit verksam vid Musikaliska Akademien, i utgivningen av Franz Berwalds samlade verk.

Anna Netrebko i titelroll

Kumla Folkets Hus och ABF är arrangörer innan ridån går upp Giuseppe Verdis Shakespeare-tragedi Macbeth från Metropolitan i New York. Det är Adrian Nobles hyllade uppsättning från 2007 som dirigeras av Fabio Luisi.

I titelrpllen sjunger sopranen Anna Netrebko, en av operavärldens starkast lysande stjärnor idag. I övriga roller ses Željko Lučić i titelrollen, Joseph Calleja som Macduff och René Pape som Banquo.

Föreställningen pågår cirka  tre timmar och en kvart.

Annons

Nyheter